GERBIAMIEJI VILNIAUS LOPŠELIO-DARŽELIO „GELVONĖLIS“ TĖVELIAI,

  • Paskelbė : Irina Mikulec
  • Paskelbta: 2022-07-27
  • Kategorija: Pranešimai

 

Gerbiamieji Vilniaus lopšelio – darželio „Gelvonėlis“

 naujų ugdytinių tėveliai (globėjai, rūpintojai),

                      džiaugiamės, sutikdami Jus ir Jūsų mažuosius lopšelyje – darželyje „Gelvonėlis“ nuo rugsėjo 1 d..

                      Suprantame, kad daugelis jaučiate nerimą ar esate susirūpinę dėl vaiko/-ų savijautos pirmosiomis darželyje dienomis. Kaip žinome, vienas pirmųjų reikšmingų pokyčių vaiko gyvenime įvyksta jam pradėjus lankyti darželį. Nepamirškime, kad šiuo nelengvu laikotarpiu pokyčius išgyvena visa šeima. Pirmas dvi savaites, o kartais mėnesį ir ilgiau, pradėjus lankyti darželį, vyksta vaiko adaptacija. Tai laikas, kai vaikas, o kartu ir jo tėvai (globėjai, rūpintojai) turi prisitaikyti prie pasikeitimų ir naujų sąlygų. Kiekvieno vaiko adaptacijos trukmė skirtinga, nes ji priklauso nuo vaiko raidos, asmeninių savybių, amžiaus ar socialinės patirties. Stengiamės užtikrinti sklandų adaptacijos procesą kiekvienam vaikui, todėl, grupių ikimokyklinio ugdymo mokytojos, administracija bei kitas personalas yra pasirengęs Jums padėti įveikti kylančius sunkumus. Tikimės tolesnio malonaus ir sėkmingo bendravimo bei bendradarbiavimo.

Kaip palengvinti vaiko adaptaciją darželyje?

  1. Prieš lankant ugdymo įstaiga svarbu papasakoti vaikams apie darželį: kad jis čia suras naujų draugų, daug žaislų. Taip pat galite atvažiuoti į darželį ir parodyti vaikams pastatą, žaidimų aikšteles, susipažinti su auklėtojomis, papasakoti apie dienos režimą.
  2. Iš anksto, likus porai savaičių iki darželio lankymo pradžios pradėkite laikytis tokio režimo, koks yra darželyje. Pratinkite vaiką, kad tam tikru metu jis pusryčiauja, pietauja, miega ir vakarieniauja.
  3. Rekomenduojame pirmas dienas palikti vaikučius ne ilgiau kaip iki pietų ir palaipsniui ilginti laiką leidžiamą darželyje, todėl prašome atsakingai planuotis savo laiką.
  4. Svarbiausias aspektais sėkmingai vaiko adaptacijai negąsdinti vaiko darželiu. Suprantame, kad šis laikotarpis sunkus ne tik vaikui, bet ir Jums, tad stenkitės neaptarinėti savo baimių su vaikais.

            Primename, kad per vasarą turite pasirūpinti profilaktine vaikų sveikatos patikra. Profilaktiškai tikrintis sveikatą ir apsilankyti pas savo šeimos gydytoją bei gydytoją odontologą privaloma visiems vaikams iki 18 metų. Vaiko sveikatos pažyma galioja vienerius metus nuo jos išdavimo dienos (vaikų sveikatos pažymėjimai yra tik elektroniniai). Visuomenės sveikatos specialistas, dirbantis ugdymo įstaigoje, pažymas tikrina per vaikų sveikatos stebėsenos informacinę sistemą.

Aktualiausią informaciją ir įstaigos naujienas galima sužinoti internetinėje svetainėje www.gelvonelis.lt arba įstaigos „Facebook“ paskyroje https://www.facebook.com/ldgelvonelis.

Jeigu turite klausimų prašome kreiptis tel. 852463294 arba 852464921 bei el. paštu rastine@gelvonelis.vilnius.lm.lt.

Dėl darželyje vykstančio remonto, grupių tėvų susirinkimai planuojami rugpjūčio mėnesio pabaigoje. Apie tikslią susirinkimo datą bei laiką Jus informuos grupės mokytojos, kurios susisieks su Jumis telefonu rugpjūčio mėnesį.

Linkime sklandžios pradžios, kantrybės, drąsos ir saulėtos likusios vasaros!

Iki malonaus pasimatymo darželyje!

Vilniaus lopšelio – darželio „Gelvonėlis“

administracija

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos